MAGAMRÓL | SZOLGÁLTATÁSOK | TANÍTVÁNYOK | SAJÁT KUTYÁIM | KAPCSOLAT

WELLNESS FOR DOGS - PREMIUM MINŐSÉGŰ TÁPOK HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL | MAGYARORSZÁGI MINŐSÍTÉSI FOKOZATOK


MAGAMRÓLNevem Kósa Anita.
1976. május 9-én születtem Budapesten, ahol jelenleg is élek.

Kutyaoktató vagyok. Az első dolog, amelyet magamról el kell mondanom, hogy szenvedélyesen szeretem a kutyákat, ahogyan minden állatot és imádom a lovakat. Na jó, belátom van egy kivétel: a szúnyogok :-)

Úgy gondolom a természet tiszteletének érzésével születtem. Ennek ellenére külkereskedelmet tanultam egy közgazdasági szakközépiskolában.
Amikor a szakmámban kezdtem el dolgozni, teljesen világossá vált, hogy egy iroda az nem az én világom.
Mindinkább a szabadba vágytam.

Gyermekkoromban egy városi 10 emeletes ház 7-ik emeleti lakásában éltünk.
Amikor csak lehetőségem adódott vagy szünidő volt az iskolában, nagyszüleim családi házának hatalmas kertjében élveztem a szabadságot és a vidéki élet szépségét. Ennek a két csodálatos embereknek köszönhetem, hogy megismerhettem és megszerethettem az állat- és növényvilágot.
Lehetett kiscicám, kiskutyám, kiscsibém, kiskacsám, bárányom és a kertben lakóhelyet talált összes állattal összeismerkedtem...a szöcskétől a békáig.

És életem első kutyáját is itt képezhettem ki teljesen egyedül, minden támogatás nélkül, de egy kiváló könyv segítségével (Dr. Kováts Zsolt: Kutyaiskola) 1992-ben, ő volt Alex, egy skót juhászkutya keverék.
Ekkor ragadott meg a kutyakiképzés és a kutyával való foglalkozás minden öröme, szépsége és természetesen nehézsége is.
Branie lett az első kutyám, ő egy sarplaninac szuka.


Néhány évvel később azonban már német juhászkutyával foglalkoztam és nem telt el sok idő, hogy munkavizsgára készüljek új kutyámmal, Lizi-vel.
Innen pedig már csak rövid lépés volt, hogy a kutyasportban találjam magam és ne csak vizsgákra, hanem versenyekre készüljünk.
Aztán következett Quennie, akit 5 napos korától neveltem. 17 cm-esen és 28 dkg-osan került hozzám, nagyon ragaszkodunk egymáshoz, de sajnos csípőizületi diszpláziája véget vetett sportkarrierjének.
Azonban jónéhány fiatal kutyának tanítottam meg az alapokat ahhoz, hogy jó sportkutyává váljanak.
Minél idősebb lettem, annál mélyebb tiszteletet éreztem a természet iránt.
Még felnőttként is bámulatba ejt a kismadár csiripelése, a ragadozómadár röpte, egy őzgida látványa vagy a gólya kelepelése.
Kynologia-t (kutyás tan: kyn-kutya/log, logosz-tan, tudomány),
etológiát és
állategészségtant tanultam az ORFK Kutyavezető-Képző Iskolájában, a bizonyítványomat 1996-ban szereztem.
1997-ben pedig kiképzésvezetői oklevelet szereztem.

Érdeklődöm az állatgyógyászat iránt, meglehetősen sok időt töltök állatorvosom rendelőjében. Több - nem csak saját kutyáimon végzett - műtétet néztem végig, számomra minden sebészi beavatkozás különböző és érdekes.
Nagyon sokat jelent ez a tapasztalat, amellyel a betegségek apró jeleit is felismerem kutyáimon és rögtön elkezdhetem a szükséges gyógykezelést.
MAGAMRÓL | SZOLGÁLTATÁSOK | TANÍTVÁNYOK | SAJÁT KUTYÁIM | KAPCSOLAT

WELLNESS FOR DOGS - PREMIUM MINŐSÉGŰ TÁPOK HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL | MAGYARORSZÁGI MINŐSÍTÉSI FOKOZATOK